Betekenisvol werk

Mensen aan betekenisvol werk helpen, dat is de opdracht die ReconnAct Wageningen zichzelf stelt. Dat doet ze door ‘jobmaatjes’ te werven en op te leiden. Deze maatjes worden gekoppeld aan mensen die werk zoeken.

> Meer over ons

Onbetaalbare voldoening

We zoeken nog meer jobmaatjes. Iets voor jou?
    Na een training/instructie ga je samen met je deelnemer, schouder aan schouder, ‘aan het werk’. Je helpt met een luisterend oor, geeft praktische adviezen en gebruikt contacten uit je eigen netwerk. Wat krijg je er voor terug? Een hoop voldoening!

> Meer weten/ Maatje worden?

ReconnAct Wageningen werkt!

Steeds meer mensen raken werkloos en komen uiteindelijk in de bijstand terecht. Dat brengt veel problemen met zich mee: niet alleen voor de mensen die het direct aangaat, ook voor hun gezinnen en directe omgeving.

Betekenisvol werk

Mensen aan betekenisvol werk helpen, dat is de opdracht die ReconnAct Wageningen zichzelf stelt. Dat doet ze door ‘maatjes’ te werven en op te leiden. Deze maatjes worden gekoppeld aan mensen die werk zoeken. Om een netwerk van potentiële werkgevers op te bouwen, geeft ReconnAct regelmatig presentaties aan ondernemers.

Samen redzaam

ReconnAct verbindt mensen aan elkaar en werkt mee aan een sterkere lokale samenleving, waarin we “samen redzaam” zijn. Doet u mee?

• Meld je aan als maatje en lever een waardevolle bijdrage aan het welzijn van een plaatsgenoot.
  • Of misschien wilt u graag zelf een maatje?

Bestuursleden gezocht

Sinds oktober 2015 maakt ReconnAct deel uit van de lokale stichting ‘Samen Redzaam’. Deze stichting geeft soortgelijke burgerinitiatieven een kans. Lees het JaarverslagSamenRedzaam2016

Van diep dal naar baan

Jobmaatje Petra met Jolanda

Foto: Esther Meijer

Wajonger-er Jolanda (gefingeerde naam) vond een baan bij de Hogeschool in Arnhem. Hier ging een heel proces aan vooraf. Ze had psychische klachten en belandde in een diep dal. Via allerlei hulpverleners en vrienden/familie, trad langzaam haar herstelproces in. Haar wekelijkse begeleiding van het RIBW hielp haar om sterker te worden: “Ik kreeg steeds meer grip op mijn leven. Via ReconnAct kreeg ik een jobmaatje toegewezen, die mij hielp richting werk. Het klikte heel goed tussen ons. We hebben afspraken gemaakt en doelen geformuleerd om een vaste koers te varen. Daardoor heb ik mezelf beter leren kennen en inzicht gekregen in wat ik wel en niet kan. Mede dankzij haar begeleiding van ongeveer een jaar, heb ik per half september een baan bij de HAN in Arnhem. Hier heb ik super veel zin in; het is een kers op de taart. Ik ben trots op mezelf dat ik het zo ver heb geschopt!

Startpunt Wageningen

Elke donderdagmiddag zijn we aanwezig op het Startpunt in Wageningen, Rooseveltweg 408a, kamer 108.Logo Startpunt WageningenBij het Startpunt werken allerlei maatschappelijke organisaties samen, waaronder ook ReconnAct.