Syrische KNO-arts op stage in Meander Medisch Centrum, Amersfoort

Anneke Zuidema (l) en Zuhir (r)

Twee maanden geleden deelden ruim 7000 mensen ons bericht over Zuhir, de Syrische KNO-arts en zijn vrouw Heba.  We deden vanuit het projectteam een oproep voor een stageplaats en dat  leidde tot meer dan 1000 reacties, aandacht in verschillende media en diverse concrete suggesties. Het was hartverwarmend dat er zoveel mensen zich betrokken toonden.
Uiteindelijk heeft de oproep een geweldig resultaat gekregen.

Begin maart tekende een opgetogen Zuhir in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort met Anneke Zuidema-Hinzen, opleidingsadviseur bij de Meander Academie, een stageovereenkomst. Anneke heeft samen met haar collega’s in het ziekenhuis een op maat samengesteld stageprogramma uitgewerkt. Zuhir zal in de komende maanden bij veel vakgroepen mogen meelopen. Op die manier maakt hij kennis met onze (medische) cultuur, de gewoonten, de taal, de procedures, etc. Hij mag nog geen medische handelingen verrichten, daarvoor zal hij nog aanvullende diploma’s moeten halen. Zuhir gaat wel in een witte jas door het ziekenhuis lopen en dat vervult hem weer met trots.
.
Met een stralende Zuhir en een blije Heba verlieten we het ziekenhuis na de ondertekening. Wij wensen hen heel veel succes!

Geweldig dat deze oproep zoveel positiefs heeft gegeven!
We danken gemeente Amersfoort, Anneke Zuidema en Meander Medisch Centrum voor hun inspanningen.

8 maart 2017