De Praktijk

Koppeling Jobmaatje en Deelnemer
De projectleider gaat voor een deelnemer op zoek naar een jobmaatje. Tijdens een kennismakingsgesprek kijken maatje en deelnemer of ze graag samen verder willen. Vervolgens wordt een contract opgesteld met concrete afspraken en doelstellingen.

Deelnemer en maatje: samen aan de slag
Jobmaatje en deelnemer ontmoeten elkaar regelmatig, soms alleen om even bij te praten, soms langer om een geplande activiteit voor te bereiden. Jobmaatjes streven ernaar streven minimaal één keer per 2 weken contact met hun deelnemer te hebben. Deelnemers en jobmaatjes werken samen om te ontdekken wat de deelnemer kan (diploma’s, ervaring, maar vooral ook talent en passie) en wil. “Empowerment” is daarbij de eerste en belangrijkste stap. Het maatje zorgt ook voor bezoek aan een bedrijf of organisatie. Dat bezoek bereiden jobmaatje en deelnemer samen voor.

Passende plek
Als de deelnemer en zijn maatje erin zijn geslaagd een passende plek te vinden, dan nog blijft het jobmaatje betrokken bij het verdere verloop. Deelnemers hebben lang aan de zijlijn gestaan en zijn niet per se gewend om hun maatschappelijke en hun privé-zorgen tegelijkertijd op te vangen. Het maatje is er in die fase ook als aanspreekpunt voor het bedrijf of de organisatie die de deelnemer “onderdak biedt”.

Een werkzoekende ICT-er:
“Ik ben in de vijftig en ik zat al vijf jaar thuis. Ik dacht nooit meer aan het werk te zullen gaan, een vreselijke gedachte.  Mijn Maatje heeft me toch weer dat nodige zelfvertrouwen gegeven om er weer in te gaan geloven.

Via zijn netwerk kwam er opeens een baan vrij. En nog wel in een ICT-project, mijn vakgebied.  Ik moet er wel elke dag bijna 2 uur voor rijden, maar ik heb het er dolgraag voor over!