Jobmaatje worden

Word jobmaatje en help iemand aan (betaald) werk

Jobmaatjes zijn vrijwilligers die van betekenis willen zijn voor anderen in hun eigen woonplaats. Zij helpen mensen die aan de zijlijn staan weer mee te doen aan de samenleving. Ze richten zich op werkzoekenden, die op zoek zijn naar (betaald) werk.

Kenmerken van een maatje?

• Maatjes hebben in het algemeen een baan of werken als zelfstandig professional
  • Maatjes beschikken over een netwerk
  • Maatjes begeleiden deelnemers op vrijwillige basis
  • Maatje zijn gemotiveerd om de begeleiding succesvol te laten zijn
  • Maatjes en deelnemers hebben een concreet succes voor ogen

Speciale eisen?

In principe kan iedereen maatje worden. Een bepaalde vooropleiding is niet nodig. Van belang is de motivatie om als maatje te willen functioneren en van betekenis te zijn. Maatjes doen een training van 2 dagen om hun rol succesvol uit te voeren.

Training

Wie zich aanmeldt als jobmaatje, voert eerst een gesprek met de projectleider om meer te horen over de inhoud van het project. Daarna volgt een training door professionele trainers. De training duurt 2 dagen en vindt plaats in groepen van maximaal 15 personen. Ook na de training krijgen jobmaatjes begeleiding: individueel of via bijeenkomsten met andere jobmaatjes.

‘Ik geloof in iemands kracht!’

Jobmaatje en ondernemer Ivo Bieleveldt: “Ik geloof in de potentie en kracht van iedere persoon! De basis daarvan is een gezond zelfvertrouwen. Ik heb in mijn 20 jaar als ondernemer van iedereen mogen leren en ik wil nu mijn kennis en (levens)ervaring aan anderen overdragen. Het concept van de één-op-één begeleiding van ReconnAct past daar uitstekend bij en is ook heel leerzaam voor mijzelf.”

We zoeken nog meer maatjes.
Iets voor jou?

Meld je aan!